pompa-de-caldura
pompa de caldura Pompa de caldura Despre noi Noutati Proiectele noastre Calculator oferta Preturi ContactContact Producator pompe de caldura in R.Moldova Reprezentanta producator pompe de caldura in R.Moldova Pompe de caldura in RusiaAdauga la favorite
 
          PRODUSE
POMPE DE CALDURA (R407)
POMPA DE CALDURA MIXTA
POMPA DE CALDURA CU BOILER
POMPA DE CALDURA AER APA
PANOURI SOLARE
VENTILOCONVECTOARE
BOILERE,VASE ACUMULATOARE
FORAJ GEOTERMAL
INFORMATII UTILE
 


SONDE SUBTERANE SI SONDE FREATICE

Captarea energiei termice din sol este posibila prin mai multe modalitati, cele mai des folosite sunt descrise mai jos. Dificultatea de baza in proiectarea colectorului este calculul corect, cu luarea in consideratie a tuturor factorilor ce vor influenta costul final al sistemului. Printre acesti factori se enumera: tipul solului, metoda de instalare, materialele din care sunt produse tevile, rezistenta hidraulica, prezenta panzei freatice s.a. ,captarea de caldura de la 1 m2 de sol poate fi de la 10 la 35 Wt.

Colectorul clasic orizontal

Modul - colector clasic orizontal:

Captarea energiei termice din sol 20W/m2 lungime transee 100m - captarea energiei termice in total 2000W.

 

pompa de caldura

 

Colector orizontal TIP1

Modul- colector orizontal TIP1;

Captarea energiei termice din sol 20W/m2 - captarea energiei termice in total 1500W.

Fiecare modul 200m teava PE32 .

 

pompa de caldura

 

Colector orizontal TIP2

Modul- colector orizontal TIP2;

Captarea energiei termice din sol 20W/m2 - captarea energiei termice in total 1200W.

Fiecare modul 200m teava PE32 .

 

pompa de caldura

 

Colector vertical.

In acest caz se foreaza la adancimea de 1 metru solului. Adancimea maxima a unei sonde forate este de 100 m. Cantitatea energiei necesare pentru pompa de caldura depinde de puterea pompei de caldura. Puterea pompei impune un anumit numar de sonde. Distanta minima intre sonde trebuie sa fie de 5 m. Distanta minima dintre sonda si cladire de 10 m. Performanta termica la 1 m de sonda se calculeaza in functie de tipul solului. Coeficientul de transfer termic in cazul solului stincos, stancos difera fata de solul argilos si umed.

 

Sol Transferul de caldura la 1 m adancime de foraj Adancimea forajului pentru 1kW de transfer de caldura
Sediment uscat 30W/m 25m
Namol, Sist 60W/m 13m
Roca 80W/m 10m

 

Inainte de inceperea lucrarilor de foraj este nevoie de un studiu geotehnic al terenului unde se planifica executarea forajului. Din acest studiu se va determina tipul solului si proprietatile termice ale solului. Sondele sunt forate de catre companiile specializate in acest tip de foraj. Experienta si pregatirea profesionala este necesara datorita specificului forajului si introducerii tevilor la adancimea sondelor forate.

 

pompa de caldura

 

Amplasarea tevilor in sonda geotermala:

Este vorba de doua conducte de tevi de transfer termic, sudate la capat ( in forma de U) , tevi PE32. De capat se fixeaza o greutate care ajuta la directionarea corecta a tevilor in sonda.

Dupa executarea forajului si retragerea echipamentului de foraj, la fel si eliminarea apei din sonda, se introduc aceste doua conducte de tevi si prin conducta dintre ele introdusa intre tevile de transfer termic, sub presiune se pompeaza amestecul de ciment sau bentonita pana la umplere totala a sondei.

Teava conductei de transfer termic este calculata 4 x (adancimea forajului+ distanta pana la pompa de caldura).

Colectorul vertical este mult mai eficient decat cel orizontal si necesita suprafata mai redusa a terenului.


Despre noi | Noutati | Proiectele noastre | Harta site
 

Copyright © ALTAL GRUP 2008-2015