pompa-de-caldura
Pompa de caldura Despre noi Noutati Proiectele noastre Calculator oferta Preturi ContactContact Producator pompe de caldura in R.Moldova Reprezentanta producator pompe de caldura in R.Moldova Pompe de caldura in RusiaAdauga la favorite
 
          PRODUSE
POMPA DE CALDURA (R407)
POMPA DE CALDURA MIXTA
POMPA DE CALDURA CU BOILER
POMPA DE CALDURA AER APA
PANOURI SOLARE
VENTILOCONVECTOARE
BOILERE,VASE ACUMULATOARE
FORAJ GEOTERMAL
INFORMATII UTILE
 
 

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE A POMPELOR DE CALDURA. POMPA DE CALDURA AER-APA.

 

In functie de sursa ( circuitul din sol, aerul din mediul extern sau lac) si agent termic apa, pompele de caldura se impart in trei categorii, pompele de caldura produse de ALTAL, si anume: sol-apa (sursa - solul, agent termic- apa), aer-apa (sursa - aer, agent termic- apa), apa-apa (sursa - apa, agent termic- apa).

 AER

Aerul este sursa de energie nelimitata. Dupa pompa de caldura sol-apa, pompa de caldura aer-apa ocupa locul doi in clasamentul celor mai des instalate pompe de caldura. Plusul este usurinta executarii proiectului si valoarea totala semnificativ mai redusa decat la pompa de caldura sol-apa. Insa, exista un dezavantaj - din aerul cu temperatura -20 C ° energie termica, care va produce temperatura peste 18 C °, se poate primi doar in baza celor mai noi tehnologii din domeniul pompelor de caldura. Pompa de caldura ALTAL, are randament ridicat chiar si la temperatura de -20C °.

 Din punct de vedere al constructiei, pompa de caldura aer-apa este de doua tipuri: split si mono. In primul caz, pompa de caldura este compusa din doua unitati - interna si externa. Cea externa are evaporizator si ventilator. Cea interna, condensator si automatizarea si se installeaza in camera tehnica. In pompa de caldura aer-apa mono, toate elementele sunt intr-o singura unitate. Acestea sunt instalate in cladire si cu mediul extern sunt conectate printr-o conducta flexibila. Exista pompe de caldura aer-apa care pot fi montate in exterior si in interior, fara a afecta buna functionare a acestora.

 Principiul de functionare a pompei de caldura aer-apa. Principiul de lucru este foarte simplu si cunoscut. Se bazeaza pe acelasi principiu ca si functionarea frigiderului- compresia vaporilor. Elementele de baza a unei pompe de caldura aer-apa: evaporizator, condensator, ventilator, compresor si supapa de expansiune. Ventilatorul furnizeaza aerul din atmosfera catre pompa de caldura, unde acesta ajunge la evaporizator. Cel din urma este conectat la un circuit inchis, care contine agentul frigorific ce trece in forma gazoasa la temperaturi foarte joase. Astfel, imediat ce aerul din atmosfera ajunge la evaporizator, agentul frigorific se transforma in gaz. Cu ajutorul compresorului, gazul ajunge la temperatura, la care caldura se transmite prin condensator la sistemul de incalzire a casei. In acelasi timp agentul frigorific revine la starea lichida si se va transforma in stare gazoasa pentru a capta energie noua.

COP

Investitia intr-un astfel de sistem este redusa, comparativ cu pompa de caldura sol-apa. Coeficientul de performanta, in functie de temperatura aerului din atmosfera, este intre 3-4,5.

 


     

                                                                                                                   Pompa de caldura aer-apa.

pompa de caldura aer-apa

 


Despre noi | Noutati | Proiecte | Harta site
 

Copyright © ALTAL GRUP 2008-2015