pompa-de-caldura
Pompa de caldura Despre noi Noutati Proiectele noastre Calculator oferta Preturi ContactContact Producator pompe de caldura in R.Moldova Reprezentanta producator pompe de caldura in R.Moldova Pompe de caldura in RusiaAdauga la favorite
 
          PRODUSE
POMPA DE CALDURA (R407)
POMPA DE CALDURA MIXTA
POMPA DE CALDURA CU BOILER
POMPA DE CALDURA AER APA
PANOURI SOLARE
VENTILOCONVECTOARE
BOILERE,VASE ACUMULATOARE
FORAJ GEOTERMAL
INFORMATII UTILE
 
 

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE A POMPELOR DE CALDURA. POMPA DE CALDURA SOL-APA.

 

In functie de sursa ( circuitul din sol, aerul din mediul extern sau lac) si agent termic apa, pompele de caldura se impart in trei categorii, pompele de caldura produse de ALTAL, si anume: sol-apa (sursa - solul, agent termic- apa), aer-apa (sursa - aer, agent termic- apa), apa-apa (sursa - apa, agent termic- apa).

 

 SOL

Solul este cea mai universala sursa de energie dispersata. Pe parcursul anului, solul, acumuleaza energia termica de la soare si cea de la nucleul globului terestru. Solul este o sursa accesibila, la indemana si ne ofera energia sa pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. La adancimea de 5-7 metri, temperatura este stabila tot anul. Solul este furnizorul cel mai singur pentru pompa de caldura. Energia termica necesara este captata de schimbatorul de caldura ( sonde) si este acumulata in agentul termic, de care este transmisa catre evaporizator. Dupa, agentul termic face acelasi circuit pentru a prelua energia acumulata. Acest agent termic presupune un amestec de apa si antigel. Antigelul folosit, este cel mai ecologic.

Pompa de caldura sol-apa, utilizeaza doua tipuri de schimbatoare de caldura cu solul: colectorul orizontal si sonda verticala. Ambele sunt realizate din plastic cu adaos de substante cu efect de conductor termic.

Colectorul orizontal

Reprezinta o teava lasata orizontal sub un strat de sol. Plusul acestui colector, consta in faptul ca este usor de montat si presupune costuri reduse ( doar excavare). Minusul- necesita o suprafata foarte mare de 25-50 mp pentru 1 KW de putere a unei pompe de caldura. Aceasta suprafata utilizata pentru m

ontajul colectorului orizontal, va fi utilizata exclusiv in acest scop. Este posibila doar plantarea gazonului si a florilor de sezon. Exista mai multe scheme de plasare a tevei: bucla, zig-zag, spirala si altele. Tipul de plasare depinde de puterea pompei de caldura si geometria terenului.

Colectorul vertical

Colectorul vertical reprezinta o teava in forma de "U" ( exista mai multe scheme, insa aceasta este cea mai universala) , care este introdusa in putul forat la adancimea 40-140 ml. Plusul acestui tip de colector, este suprafata redusa a terenului utilizat. Minusul- costurile ridicate la foraj geotermal de specialitate. La aceste adancimi temperatura este constanta de minim 10 C°. Acest factor este extrem de important daca se doreste alegerea colectorului cel mai eficient. Un metru liniar al colectorului vertical ofera de la 30 W pana la 100 W de energie termica. Pe turul buclei cu ajutorul pompei de circulatie, amestecul de antigel este furnizat in jos si cu aceeasi pompa de circulatie, amestecul din retur este ridicat si furnizat catre evaporizatorul pompei de caldura. Pentru a imbunatati transferul de caldura, se introduce in put un amestec de bentonita sau ciment. Distanta intre puturi trebuie sa fie de 5-7 metri.

COP

Solul este cea mai buna sursa de energie termica, datorita temperaturii constante. Investitia intr-un astfel de sistem de incalzire este considerabila, insa este cea mai sigura si ecologica solutie. Durata de exploatare este cea mai lunga din toate sistemele de incalzire. La fel, simplicitatea lucrarilor de intretinere, este un alt avantaj. Coeficientul de performanta, in functie de tipul colectorului, este intre 3,5 -5.

 


                                                                             Pompa de caldura sol-apa. Colector vertical si colector orizontal.

pompa-de-caldura-sol-apa
 

     

                                                                                                   Pompa de caldura sol-apa. Colector vertical.

pompa de caldura sol-apa

Despre noi | Noutati | Proiecte | Harta site
 

Copyright © ALTAL GRUP 2008-2015