pompa-de-caldura-banner
Pompa de caldura Despre noi Noutati Proiectele noastre Calculator oferta Preturi ContactContact Producator pompe de caldura in R.Moldova Reprezentanta producator pompe de caldura in R.Moldova Pompe de caldura in RusiaAdauga la favorite
 
              PRODUSE
POMPA DE CALDURA (R407)
POMPA DE CALDURA MIXTA
POMPA DE CALDURA CU BOILER
POMPA DE CALDURA AER APA
PANOURI SOLARE
VENTILOCONVECTOARE
BOILERE,VASE ACUMULATOARE
FORAJ GEOTERMAL
INFORMATII UTILE
 


VENTILOCONVECTOARE

       

Ventiloconvector - inlocuitorul eficient al caloriferelor

VENTILOCONVECTORUL (fancoil) - este un schimbator de caldura cu ventilator(are si denumirea de fancoil). Aerul din incapere cu ajutorul ventilatorului este furnizat catre schimbatorul de caldura al ventiloconvectorului, in care acesta se incalzeste sau raceste. Aportul de aer proaspat se efectueaza cu ajutorul instalatiei de aer conditionat/ incalzire central sau instalatiei de furnizare aer. In asa caz sistemul ce consta din pompe de caldura si ventiloconvectoare este solutia a mai multor necesitati: ventilatie, incalzire, racire si recuperare. .

       

Pompa de caldura si ventiloconvectorul

      Ventiloconvectorul – este un schimbator de caldura, catre care se livreaza agentul termic cu ajutorul unui ventilator intern si aerul aspirat strabate bateria cu aripioare unde este racit sau incalzit. Impreuna, sistemul pompa de caldura cu ventiloconvectoare– este un sistem de incalzire si conditioanre a aerului. Desigur, nu inainte de a adauga filtre, umidificatoare, pompe de circulatie, automatizarea s.a.

Atunci apare si intrebarea- de ce mai intai de racit apa si abia dupa aerul? Nu se poate evita folosirea unui intermediar- apa, tratand aerul direct prin schimbatorul de caldura? Se poate! Anume pe principiul acesta si functioneaza sistemele spli. In acestea aerul se raceste trecand printr-o unitate interioara (vaporizator). Impedimentul consta in faptul ca din cauza freonului si specificului acestuia, distanta dintre unitatea exterioara (compresor si condensator) pana la unitatea interioara nu ar trebui sa depaseasca 15-20 m. Din aceasta cauuza unitatea exterioara se instaleaza pe peretii exteriori si are de suferit fatada, ceea ce este neestetic.

      Ventiloconvectoarele se instaleaza in interior, astfel catre acestea prin tevile de apa se livreaza apa racita de pompa de caldura pana la - 3 С (agent de racire). Ventiloconvectorul mentine automat temperatura setata. In functie de tipul instalarii - pardoseala, tavan, perete s.a.; se deosebesc cateva tipuri de ventiloconvectoare : orizontale, tip caseta, fara carcasa . Unii producatori ofera si ventiloconvectoare identice unitatilor interioare sisteme- tip split.

Deoarece ventiloconvectoarele pot functiona pentru racirea si incalzirea aerului, sunt posibile cateva variante de racordare:

        * 2-tevi – cand rolul agentului de racire si incalzire il realizeaza apa si se admite amestecarea (ca optiune aparatul cu incalzitorul electric si schimbatorul de caldura functioneaza pentru racire)

        * 4-tevi – cand agentul de racire (exemplu, etilenglicol) nu se poate amesteca cu agentul de caldura (apa).

Puterea ventiloconvectoarelor pentru racire oscileaza de la 0,5 pana la 8,5 kWt, pentru incalzire – de la  1,0pana la 20,5 kWt. In acestea se instaleaza ventilatoare cu zgomot redus (de la 12 pana la 45 dB) , cu pana la 7 viteze. Toate ventiloconvectoarele sunt dotate cu filtre.

 

Scheme de aplicare

       Conditionarea centralizata a aerului cu utilizarea de pompe de caldura si ventiloconvectoare, sau cum le mai numesc specialistii "sisteme hidronic"-se aplica in cladirile administrative, hoteluri, locuinte de lux, si cladirilor multifunctionale, acolo unde sub acoperis sunt mai multe incaperi cu utilizari diferite.

Dar si intr-o cladire finalizata se poate gasi spatiu pentru instalarea de pompa de caldura si ventiloconvectoare. Nu apar dificultati cu racordarea la apa, deoarece acestea nu au diametru mare si se monteaza la fel ca in sistemele clasice de incalzire. Proprietarul oricarui apartament intr-o astfel de cladire poate regla temperatura individual, dar functionarea intregului sistem - controlul parametrilor necesari- se efectueaza de la panoul de control al sistemului.

       In primele sisteme hidronice racirea se efectua de pompa de caldura, dar incalzirea prin sistemul clasic de incalzire. Aceasta varianta a avut succes in hoteluri. Acolo la intrarea in fiecare camera in tavanul fals se instala ventiloconvector care functiona pe functia de recirculare a aerului sau aport de aer proaspat.

Desigur, pare mult mai convinabil ca acelasi ventiloconvector sa functioneze pe racire si incalzire, pentru incalzire sa fie utilizata apa din sistemul de incalzire. Aceasta posibilitatea o ofera sistemul de racordare la 4 tevi.

     Astfel pompa de caldura in tandem cu ventiloconvectoare va oferi un confort de lunga durata in locuinte, birouri sau in cladirile de productie.

ventiloconvectoar de pardosealaventiloconvector de tavanventiloconvector

 

 


Despre noi | Noutati | Proiecte | Harta site
 

Copyright © ALTAL GRUP 2008-2015